Pozwól, aby żelatyna i woda wymieszały się razem. W osobnej misce połącz śmietanę i wanilię. Ubijaj ją, aż powstanie gęsta piana. Umieść ją w lodówce. Wlać mleko do białej czekolady, ciągle mieszając. Mieszaj masę przez 1 minutę. Wmieszać do masy miód i ponownie wymieszać.
Podgrzej żelatynę, aż stanie się płynna i jednorodna. Pozostawić do ostygnięcia w masie czekoladowej. Schłodzony krem zmiksować na gładką masę. Krem równomiernie rozprowadzić na biszkopcie, a następnie przykryć drugim.
Śmietana powinna być podgrzana, ale nie wrząca. Do śmietany dodaj pokruszoną czekoladę. Mieszaj przez 1 minutę, a następnie użyj trzepaczki, aby wygładzić polewę.
Rozprowadź równomiernie ciasto na torcie. Wierzch udekoruj np. za pomocą szpatułki, aby zrobić wgłębienie w cieście. Wstaw do lodówki na około 6 godzin. Ostatnia wskazówka: Przed pokrojeniem ciasta najlepiej namoczyć nóż w ciepłej wodzie.