Wymieszaj jajka i cukier w mikserze na wysokich obrotach przez 10-12 minut, aż uzyskasz pienistą konsystencję. Dodaj cukier waniliowy, kakao i sól.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Następnie przecedzić mieszankę przez sito. Wymieszaj ciasto z wodą, aby uzyskać dwie łyżki stołowe. Ciasto należy wylać na miskę.
Upiecz ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozłóż na niej ciasto, a następnie wyrównaj je. Piecz ciasto w piekarniku przez 12-15 minut w temperaturze 180° Celsjusza.
Po upieczeniu ciasto można sprawdzić za pomocą patyczka. Po upieczeniu pozostawić biszkopt do całkowitego ostygnięcia. Przekrój biszkopt na pół i w razie potrzeby przytnij boki. Jedną porcję biszkoptu przełóż do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą.