Trzy przepisy na pyszne zupy mojej babci – Zdrowe i naturalne, bez sztucznych składników

Składniki:

  • 700g mięsa mielonego
  • 1,5 cebuli
  • 2 duże marchewki
  • 50 g makaronu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 l wody
  • Przyprawy: 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, sól, 1 liść laurowy, koperek

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić na małe kawałki. Połowę mieszanki połączyć z mięsem mielonym. Doprawić solą i pieprzem. Uformuj małe klopsiki używając mokrych rąk. Ziemniaki gotujemy do miękkości. Resztę cebuli podsmażyć na oleju.

Dodać warzywa do ziemniaków z mięsem. Sól, pieprz i pieprz laurowy do smaku. Gotować przez około 15 minut. Makaron gotować przez 3 minuty. Zupę udekorować koperkiem.

Zupa ziemniaczana