Dania te będą przygotowane bez użycia jakichkolwiek wzmacniaczy smaku i dodatków. Używamy tylko świeżych, zdrowych składników.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kaszę manną przed gotowaniem kilkakrotnie wypłukać pod bieżącą wodą. Zalać wodą lub wcześniej przygotowanym bulionem i gotować około 15 minut. Pokrój warzywa w drobną kostkę. Jeśli dodajemy mięso, możemy je również pokroić w kostkę lub plastry. Cebulę posmarować masłem.
Gdy mięso będzie już zeszklone, dodać do garnka wszystkie pozostałe warzywa i dusić jeszcze kilka minut. Mięso powinno się podsmażyć przez kilka sekund. Mięso i warzywa dodać do rondla, doprawić przyprawami. Gotować warzywa i mięso do miękkości. Na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gotować jeszcze kilka minut. Zupę podawać z natką pietruszki lub listkami koperku.