Deser jest niezwykle łatwy i przede wszystkim w wykonaniu. Nikt nie powinien mieć problemu z jego przygotowaniem!
Ciasto przygotowuje się łącząc mąkę pszenną z dodatkiem jajka i połową cukru, a także z miękkim masłem i 1 łyżką kwaśnej śmietany oraz z proszkiem do pieczenia. Należy je dokładnie zagnieść i uformować w kulkę, którą owija się folią, a następnie przekłada do lodówki na około 15 minut.
Nadzienie składa się z połączenia twarogu z pozostałą śmietaną i cukrem kryształem. Składniki ubić za pomocą blendera do uzyskania jednolitej konsystencji masy.
Po upływie czasu, ciasto wyjąć z lodówki i podzielić na dwie mniej więcej równe części. Naczynie do pieczenia wyłożyć pergaminem i zetrzeć na niego o grubych oczkach jedną połówkę ciasta. Drugą część od razu można także można zetrzeć, ale odłożyć ją na bok. Przygotowaną masę twarogową wylać na pierwszą warstwę, a później posypać ją resztą startego ciasta.