Na średnim ogniu smaż kiełbaski przez 2-3 minuty z obu stron, aż będą złociste. Odłóż je na bok. W misce rozbij 3 jajka, dopraw solą i dobrze wymieszaj. Rozpuść 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Smaż 2 kromki chleba z obu stron, aż będą złociste. Pokrój pomidora w plastry.
Jeśli używasz, pokrój dojrzałe awokado na plastry. Na patelni z roztopionym masłem umieść 1 kromkę chleba. Ułóż połowę kiełbasek na chlebie. Wlej połowę masy jajecznej na kiełbaski. Dodaj ser mozzarella, 2 plastry pomidora i pół awokado (opcjonalnie). Dodaj ketchup lub ostry sos oraz musztardę.
Rozpuść 1 łyżkę masła na patelni na średnio-wysokim ogniu. Dodaj 2 szklanki ziaren kukurydzy, dopraw solą, czarnym pieprzem i chilli w proszku. Smaż przez 3-4 minuty, aż będą złociste. Odstaw do ostygnięcia. Wymieszaj ostudzoną kukurydzę z listkami mięty (opcjonalnie) i kolendry. Dodaj pokrojonego dojrzałego pomidora i ser feta. Skrop sokiem z limonki lub cytryny, dopraw czarnym pieprzem i dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek. Dobrze wymieszaj.