Ciasto
Nadzienie
Dodatkowo
Najpierw przygotujmy ciasto: Wymieszaj cukier i drożdże w mleku. Dodać czosnek, jajko i wymieszać. Teraz dodaj mąkę i dobrze wymieszaj, wmieszaj również roztopione masło. Dodaj drobno posiekaną zieloną cebulę. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić pod przykryciem na 30 minut.
Z ciasta uformuj wałek i podziel go na 6 części. Z każdego uformuj kulkę. Na posypanej mąką desce każdą kulkę rozwałkuj na cienki placek. Przygotujemy nadzienie: Twarożek wymieszać z jajkiem, doprawić solą i dodać posiekany koperek. Dobrze wymieszaj. Na ciasto nakładamy farsz i zwijamy je w kształt ślimaka.
Wszystkie ślimaki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw pod ręcznik na kolejne 20 minut. Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C przez około 30 minut.