Ciasto:
Nadzienie:
Dodatkowo:
Do miski dodać jajka, cukier, sól, cukier waniliowy. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. Następnie dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Do większej miski z mąką dodaj proszek do pieczenia i wymieszaj łyżką. Następnie dodaj masło widelcem. Mieszamy rękami. Na koniec dodać masę jajeczną, wymieszać szpatułką i zagnieść ciasto rękoma.
Owiń ciasto w plastikową torbę. Włożyć do lodówki na 20-30 minut. Do miski z twarogiem dodaj jajka, cukier, cukier waniliowy, skrobię. Ubij mikserem ręcznym na gęstą śmietanę. Ciasto odetnij około jednej trzeciej długości. Większą część ciasta wkładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy po całej powierzchni.
Następnie wylać śmietankę twarogową i równomiernie ją rozsmarować. Rozwałkuj drugą część ciasta i pokrój ją w cieńsze paski za pomocą ząbkowanej foremki. Na krem wyłożyć ciasto w kształcie kratki i zagiąć brzegi. Brzegi ciasta posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.