Została Ci kapusta i nie wiesz co z nią zrobić – Proponujemy sposób na nasze sałatki. Proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • kolendra i koperek

Przygotowanie:

Kapustę pokrój w cienkie paski i wrzuć do miski. Dodaj posiekany koperek oraz kolendrę. Ugotowane jajka obierz ze skórki, następnie oddziel białka od żółtek. Białka drobno pokrój i wrzuć do miski z kapustą. Żółtka wrzuć do innej miski i rozgnieć je widelcem. Dodaj do nich śmietanę, musztardę, oliwę z oliwek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Gotową mieszankę wrzuć do miski z kapustą i całość dokładnie wymieszaj.

Sałatka jest gotowa do podania. Smacznego

Czytaj dalej