Została Ci kapusta i nie wiesz co z nią zrobić – Proponujemy sposób na nasze sałatki. Proste i szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

  • 400 g kapusty
  • kukurydza
  • 100 g jabłka zielonego
  • 10 ml soku z cytryny
  • 1 ogórek sałatkowy
  • 3-4 łyżki jogurtu (śmietany)
  • sól
  • posiekany koperek
  • przyprawy do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie owoce i warzywa dokładnie umyj. Ogórka pokrój w talarki, a następnie pokrój w paski. Poszatkuj kapustę. Pokrojone składniki wsyp do miski. Z jabłka pozbądź się skórki, następnie pokrój i polej sokiem wyciśniętym z cytryny. Do miski wsyp pozostałe składniki, jogurt, przyprawy i sól. Na koniec wsyp kukurydzę. Całość wymieszaj i sałatka gotowa.

Sałatka z jajkiem i kolendrą