Na ciasto:
Na krem:
Jajka rozbijamy do miski i ubijamy razem z cukrem i cukrem waniliowym.
Ubijaj mikserem na wysokich obrotach, aż utworzy się gęsta biała piana. Skrop mlekiem, dodaj zmiękczone masło i ubij.
Na koniec stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ubijamy.
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i wylej na nią ciasto. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut. Owiń rolkę na papierze i pozwól jej ostygnąć. Teraz przygotujemy krem w następujący sposób.
Wlej mleko do garnka i dodaj wszystkie składniki oprócz masła. Gęstą śmietanę zagotować ciągle mieszając trzepaczką. Ubić zmiękczone masło i pozostawić do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając .
Pokrój schłodzone ciasto na prostokąty o równej wielkości. Tak przygotowany krem nakładamy na każdą z nich, zawijamy w rurki, a także pocieramy boki kremem. Te rurki z kremem są miękkie i pachnące. Przed podaniem możemy posypać je cukrem pudrem lub polać rozpuszczoną czekoladą.