Roladki z pekińskiej kapusty – Przekonaj się, jakie są smaczne. Gołąbki się chowają w porównaniu do tego dania.

Roladki z pekińskiej kapusty to niezwykle oryginalna przekąska. Przyciągnie uwagę wszystkich Twoich gości i w mgnieniu oka zniknie z talerzy.

Do tego jest niezwykle prosta w wykonaniu! Wystarczy kilka prostych składników, a wszyscy zachwyca się delikatnym smakiem tych smażonych rarytasów.

Składniki na pekińskie roladki:

Na roladki:

  • 1 średnia główka kapusty pekińskiej
  • 5 dużych jajek
  • 60 g mąki pszennej
  • odrobina soli
  • świeżo zmielony pieprz czarny
  • olej roślinny do smażenia

Na nadzienia:

  • 2 średnie, mięsiste pomidory
  • posiekany szczypiorek
  • 150 g twardego żółtego sera lub parmezanu
  • 100 g ulubionej szynki
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Od kapusty oderwij 9 liści, dokładnie je opłucz i wysusz. Kilka centymetrów głąba odetnij, resztę rozbij tłuczkiem, by zmiękł. Powtórz czynność z wszystkimi liśćmi.