Oczyszczanie wątroby rodzynkami. Rodzynki + woda = wdzięczna wątroba. Lekarze o tym nie mówią

Jedyne składniki potrzebne do przygotowania wywaru to:

  • 150 g rodzynek
  • 400 ml wody
  • patelnia

Rodzynki należy opłukać. Na patelnie wlej wodę i zagotuj (do wrzenia), a następnie wsyp rodzynki. Gotuj wszystko na małym ogniu przez około 20 minut. Po tym czasie odstaw wodę z rodzynkami na całą noc. Nad ranem wystarczy trochę podgrzać wywar i wypić. Proste, prawda?

W celu uzyskania widocznych i najlepszych rezultatów, wywar powinno się pić codziennie rano, na czczo, około 30 minut przed posiłkiem, przez 4 dni. Czynność można powtarzać co miesiąc.

Jakich efektów można się spodziewać po stosowaniu wywaru z rodzynek? Oczywiście, jeśli mowa tutaj o regularnym jego spożywaniu.

  • przypływ energii i sił witalnych
  • poprawa działania układu trawiennego
  • wzmocnienie układu odpornościowego
  • silniejszego serca, wzmocnienia naczyń krwionośnych
  • większego stopnia wchłaniania się składników odżywczych
  • pozbycia się uczucia ciężkości, które bardzo często towarzyszy dolegliwościom wątrobowym.

Co więcej, ze względu na to. że w formie napoju rodzynki zawierają dużo mniej cukru niż w swojej normalnej postaci, wywar polecany jest także diabetykom.

Czytaj dalej