Szybki i łatwy obiad: delikatna polędwiczka wieprzowa pieczona w piekarniku – To danie można przygotować w 10 minut

To mięso jest świetną propozycją na szybkie obiady. Wystarczy pokroić mięso i cebulę, a następnie je upiec. Jest gotowy do spożycia w zaledwie kilka minut!

Składniki:

  • Schab wieprzowy pokrojony w 1 cm plastry
  • Do smaku dodajemy sól, czerwoną paprykę i czarny pieprz
  • 1 cebula
  • 200g twardego żółtego sera
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • Bazylia

Sposób przygotowania:

Jajka powinny być ugotowane na twardo. Mięso pokroić na kawałki o grubości 1 cala, a następnie delikatnie ubić tłuczkiem.

Potrawę doprawiamy solą i pieprzem, a następnie posypujemy czerwoną mieloną papryką. Na talerzu ułożyć pokrojoną cebulę. Dodać do niej plastry mięsa.

Teraz zetrzyj na tarce twardy ser. Wymieszaj razem 6 łyżek jogurtu naturalnego, sól i bazylię.

Rozłóż masę równomiernie na mięsie. Wygładzić masę i piec w temperaturze 180°C w nagrzanym piekarniku. Piec przez 40 minut.

Gotowe. Teraz wystarczy tylko pokroić i podawać z ulubioną polewą. Smacznego!