Świetnie sprawdzają się jako dodatek do dań lub samodzielna przekąska. Ten przepis spodoba się zarówno w domu, jak i u znajomych na imprezach. Oto przepis na czosnkowe pieczone ziemniaki w rękawach, które każdy pokocha.
Obierz ziemniaki. Nowych ziemniaków nie trzeba obierać. Duże ziemniaki pokroić na mniejsze kawałki, jeśli są zbyt duże. Użyj szpikulca do nakłuwania ziemniaków. Posiekaj zioła, a następnie wyciśnij czosnek. Wymieszaj zioła z oliwą z oliwek, musztardą i pozostałymi przyprawami.
Wymieszaj sos z ziemniakami, tak aby je pokrył. Ułożyć ziemniaki w rękawie i kilkakrotnie nakłuć. Piecz naczynie przez 40-60 minut w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza. Ziemniaki będą chrupiące i złociste, gdy zdejmiesz wierzchnią warstwę rękawa po upieczeniu.