Niemieckie ziemniaki musztardowe z ziołami – Znikają w kilka sekund. Ten przepis wprawi Cię w zdumienie.

Każdy z nas może jeść ziemniaki na wiele różnych sposobów. Niedzielnym klasykiem są gotowane ziemniaki z koperkiem. Tym razem podzielę się niezwykłym sosem, który odmieni gotowane ziemniaki.

Ten przepis na musztardowe zmiany w ziemniakach pochodzi z Niemiec, gdzie po raz pierwszy je wypróbowałam. Jest łatwy do wykonania i najprawdopodobniej masz wszystkie składniki w swojej kuchni.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 4 łyżki octu winnego
  • 100 ml musztardy francuskiej
  • Sól do smaku
  • Szczypiorek

Sposób przygotowania:

Ziemniaki można obrać i pokroić w kostkę. Gdy będą już miękkie, gotuj je przez 15 minut w wodzie.

W misce wymieszaj musztardę, oliwę z oliwek i sól z octem winnym.

Wymieszaj sos z mikserami po ich odcedzeniu.