Oto, jak zrobić najlepsze naleśniki. Zrób je dla swoich dzieci, męża i siebie. Staną się one stałym bywalcem na Twoim stole. Będą ulubionym rodzinnym śniadaniem lub podwieczorkiem.
Podgrzej mleko, aż będzie letnie. Dodaj pokruszone drożdże i mieszaj do rozpuszczenia. Wymieszaj mąkę w misce. Zrób wgłębienie na środku. Dodaj mleko do miski. Możesz wymieszać wszystko razem drewnianą łyżką.
Aby zwiększyć objętość ciasta, umieść je w ciepłym miejscu na co najmniej pół godziny. Aby zrobić naleśniki, rozgrzej olej w dużym rondlu. Aby ciasto nie przyklejało się do łyżki, możesz ją namoczyć w zimnej wodzie przed włożeniem do ciasta.
Każdy naleśnik należy smażyć przez 2 do 3 minut z każdej strony. Upewnij się, że brzegi nie są przypalone. Naleśniki powinny być dobrze zrumienione zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz.