Na szybki i łatwy obiad możesz zawinąć ser, salami lub szynkę w ciasto francuskie. Przepis.

W ciągu kilku minut możesz przygotować pyszny przysmak.

Masz gości, którzy nie są zaplanowani? Ten przepis pozwoli Ci przygotować pyszną przekąskę lub kolację dla gości, w kilka minut.

Składniki:

  • 250g ciasta francuskiego
  • 100g tartego sera
  • 100g sosu pomidorowego
  • 50g szybki
  • 50g salami
  • 50g salami pikantne i paprykowe
  • 3g oregano

Dodatkowe składniki:

  • 30g sos pomidorowy
  • 20g parmezan
  • 3g oregano

Jak przygotować:

Ciasto francuskie można zrobić od podstaw lub kupić. Z ciasta francuskiego uformuj prostokąt i posmaruj go cienką warstwą masła. Do naczynia dodajemy przecier pomidorowy, następnie dodajemy starty ser oregano. Następnie w rzędach układamy salami, szynki i inne salami. Nadzienie powinno być zwinięte na cieście.

Końce rulonu należy trzymać zaciśnięte. Przygotować blachę do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem i ułożyć na niej przygotowane roladki. Dodaj przecier pomidorowy do wierzchu bułek. Posypać oregano na wierzchu.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° Celsjusza. Piec przez około 30 minut.

Następnie ułóż danie na stylowych talerzach i postaw przy stole. Smacznego!