Delikatny i soczysty filet z kurczaka, pikantne nadzienie warzywne i rumiana skorupka, smaku tego dania nie sposób nie sposób nie kochać!
Zetrzyj marchewki i korzeń selera, pokrój cebulę na pół pierścienie.
Cebulę podsmaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Następnie dodaj marchewkę i seler, smaż wszystko, aż warzywa będą miękkie.
Posiekaj koperek i natkę pietruszki. Drobno posiekaj czosnek lub przeciśnij go przez praskę. Wymieszaj w misce te składniki z duszonymi warzywami. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Z boku piersi kurczaka wykonaj nacięcie, nie przecinając je jednak do końca, a następnie otwórz pierś jak książkę, przykryj ją folią i rozbij tłuczkiem. Posól mięso i pieprz, włóż farsz i zwiń w roladkę.
Umieść gotowe roladki w naczyniu do pieczenia, następnie posól i popieprz i włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piecz przez 20 minut.
Musztardę, śmietanę, paprykę, sól i pieprz wymieszaj. Posmaruj tym sosem roladki i włóż znów do piekarnika na kolejne 10 minut.