Smaczne sałatki bez majonezu, śmietany i sera – Można je jeść nawet o północy i nadal chudnąć.

Do jej wykonania użyjemy:

  • 2 pomidory,
  • 240 g kukurydzy,
  • 100 g czarnych oliwek bez pestek,
  • 170 g tuńczyka w sosie własnym,
  • 2-4 liście sałaty,
  • sól, pieprz do smaku

Zlewamy nadmiar sosu z tuńczyka i przekładamy go do miseczki. Pomidory kroimy w kostkę, a oliwki w cienkie paski. Sałatę myjemy i osuszamy w ręczniku kuchennym. Dzielimy ją palcami na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wraz z kukurydzą przesypujemy do miski z tuńczykiem. Doprawiamy solą, pieprzem i delikatnie mieszamy. Możemy też dodać kilka kropli oleju z oliwek. Sałatka najlepiej smakuje tuż po wykonaniu.

Sałatka z kurczakiem