Często mięso okazuje się zbyt suche. Aby przygotować soczystą i delikatną pierś, nie musisz mieć specjalnych umiejętności, wystarczy wybrać dobry przepis.
Pierś z kurczaka z mozzarellą, szpinakiem zapiekana na chlebie to eleganckie danie, które zdobędzie Twoje serce od pierwszego kawałka. Gorąco polecamy przygotowanie kurczaka w ten właśnie sposób, obiecujemy, że będziesz zachwycona!
Połóż pierś z kurczaka na desce do krojenia. Ułóż pałeczki do sushi po obu stronach piersi.
Zrób 5–6 nacięć na mięsie w odstępie około 1 cm, a jeśli nie masz pałeczek, możesz kroić bez nich, po prostu uważaj aby nacięcia nie były za głębokie.
Pokrój mozzarellę na plasterki, następnie na połówki i włóż je pomiędzy nacięcia piersi.
Pokrój pomidory również w plastry i umieść obok mozzarelli.
Posyp pierś solą i pieprzem, a następnie polej 20 ml oliwy z oliwek.
Kromki chleba posmaruj 5 ml oliwy z oliwek i ułóż na nich posiekany czosnek.
Połóż liście szpinaku na kromkach a następnie piersi z kurczaka. Posyp danie parmezanem.
Włóż je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz przez 30 minut.