Domowy krem Raffaello – Poznaj ten niezwykły przepis. Ten smak jest obłędny.

Są ciasta, są też ciasteczka no i jest Rafaello.

Jest to jeden z moich ulubionych dodatków, wyśmienity krem o niesamowitej konsystencji. Dzisiaj przekonasz się, że jego zrobienie nie jest wcale takie trudne i z pewnością temu zadaniu podoła każda was.

Jedyny szczegół, na jaki musicie zwrócić uwagę to świeżość składników, do dzieła!

Potrzebne produkty:

  • masło –> 200 g
  • niesłodzone mleko skondensowane –> 400 g
  • tabliczka białej czekolady –> 200 g
  • wiórki kokosowe –> 70 g

Sposób przygotowania:

Przygotowanie tego pysznego kremu zaczynamy od rozpuszczenia masła wraz z białą czekoladą w rondelku. Rozpuszczamy oba składniki jednocześnie, na wolnym ogniu powoli mieszając, masło pod żadnym wypadkiem, nie może się przypalić.

Jeżeli tak się stanie, masło zmieni kolor na brązowy, a co gorsze smak naszego kremu nabierze goryczkowego smaku. Gdy wszystko jest ładnie rozpuszczone, powoli dodajemy skondensowanego mleka, nie przerywając mieszania.

Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i ponownie wszystko dokładnie mieszamy.