Smakuje dokładnie tak, jak robiły ją nasze babcie. Warto znaleźć przepis na to pyszne i aromatyczne ciasto. Ciasto to jest również wykonane z musu i nie zestarzeje się.
Zacznij od starcia jabłek na tarce. Następnie zetrzeć jabłka na tarce i dodać oba cukry do garnka. Następnie podgrzać całość na małym ogniu, aż jabłka staną się miękkie. Zmniejszyć ogień do minimum, a następnie dodać sok z cytryny oraz kaszę manną.
Zamiast kaszy manny można użyć bułki tartej. Najpierw wysusz ją na patelni, a następnie wymieszaj z jabłkami. Wymieszaj wszystkie składniki razem. Zachowaj ostrożność podczas dodawania śmietany. Najlepiej dodawać śmietanę w małych ilościach. Upewnij się, że ciasto jest gładkie.
Ciasto należy uformować w bochenek. Podziel go na pół. Zawiń ciasto w folię i pozostaw na 30 minut, aby odpoczęło. Następnie rozwałkuj ciasto. Umieść pierwszą porcję ciasta w formie o wymiarach 24×36 cm. Rozłóż nadzienie na cieście, a następnie przykryj je drugą połową ciasta.