Rano zaleca się wypić ponownie na pusty żołądek szklankę wody z dodatkiem soku z cytryny na około 30 minut przed planowanym jedzeniem. Na śniadanie można zjeść 200 ml jogurtu 0% z dodatkiem 1 łyżeczki otrębów owsianych, a do tego 2 jajka. Po około godzinie od posiłku wypić herbatę lub kawę bez cukru.
W dzień przygotować gulasz z cukinii, a także 200 g ryby morskiej na parze. Wieczór warto zjeść 250 g sałatki ze startej marchewki, jabłka i selera, a całość skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Do tego – 2 kromki chleba z otrębów owsianych.
W ostatni dzień także wypić szklankę wody z sokiem z cytryny na pusty żołądek 30 min przed jedzeniem. Na śniadanie przygotować 100 g chudego twarogu z połową papryki i posiekanym koperkiem. Popić herbatą bez cukru.
W dzień zjeść sałatkę w wielkości 250 g z tartego selera, marchewki i jabłka plus 1 klops z piersi indyka. Na wieczór zaleca się przygotować sałatkę z dodatkiem warzyw, 20 g twardego sera oraz 1 kromką z otrębów owsianych.