Użyj skórki z cytryny na bolące stawy – pożegnaj się z dokuczliwym bólem stawów raz na zawsze

Cytryna ma mnóstwo cennych witamin! Są wśród nich witaminy A, C, B1, B6. Poza tym ma wiele minerałów, m.in. potas, bioflawonoidy, kwas foliowy, magnez, pektyny, wapń, fosfor.

To bogactwo sprawia, że organizm ma ułatwioną pracę przy zwalczaniu chorób. Szczególnie, w przypadku cukrzycy. Regularne jedzenie cytryn poza wzmocnieniem odporności, ma pozytywny wpływ na układ trawienny organizmu.

Mało kto wie, że skórka z cytryny to wspaniały sposób na bóle stawów. Są dwa sposoby jej stosowania:

Sposób nr 1:

Wybierz dwie dorodne cytryny i je obierz. Przygotuj dość duży słoik i umieść je tam. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek, zakręć dobrze słoik i pozostaw zawartość na dwa tygodnie. Po tym czasie preparat nadaje się do użytku.

Zamocz w nim gazę i przyłóż do bolącego miejsca. Pamiętaj, aby zabezpieczyć materiał przed zabrudzeniem pościeli! Pozostaw okład na całą noc.

Sposób nr 2:

Zetrzyj skórkę z cytryny (tylko żółtą część) i przyłóż ją do miejsca, gdzie odczuwasz ból. Owiń wszystko bandażem i pozostaw na jakiś czas.

Pokaż te triki swoim znajomym!