W misce ubij 4 jajka z szczyptą soli przez 2-3 minuty, aż masa stanie się puszysta. Stopniowo dodawaj 200 g cukru i ubijaj, aż masa stanie się biała i gładka. Do ubitych jajek dodaj 120 ml oleju roślinnego i 120 ml kefiru. Delikatnie wymieszaj, aż składniki się połączą. W osobnej misce wymieszaj 300 g mąki z 8 g proszku do pieczenia.
Dodawaj suche składniki do masy jajecznej w 2-3 etapach, delikatnie mieszając, aby masa pozostała puszysta. W misce wymieszaj 300 g twarogu, 3 łyżki cukru pudru i 1 jajko, aż masa stanie się jednolita. Przełóż ciasto do formy do pieczenia, a na wierzch nałóż masę twarogową. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 45 minut. Po upieczeniu pozwól ciastu ostygnąć, a następnie posyp je cukrem pudrem.