To pyszne ciasto, któremu nikt się nie oprze – Smakuje jak z piekarni, a przy tym jest to szybki i tani przepis.

Połącz mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i sól. W małym rondelku rozpuść masło. Dodaj mleko i wodę do smaku. Kiedy masło się zagotuje, dodaj mąkę i wymieszaj. Kiedy ciasto zacznie odchodzić od boków, jest gotowe. Odstaw rondel do ostygnięcia. Dodaj jajka.

Wymieszaj masę, aż będzie gładka. Umieść połowę ciasta w formie wyłożonej papierem pergaminowym. Piecz ciasto przez 20 minut w temperaturze 200°C. Pozostaw ciasto do ostygnięcia, a następnie upiecz drugą połowę w ten sam sposób. Następnie przygotuj krem.

Następnie połącz mąkę, cukier i mleko w rondelku i podgrzej na małym ogniu. Mikserem ubić masło. Następnie powoli dodawać do niego łyżką ostudzony budyń. Krem budyniowy rozsmarować na wierzchu pierwszego ciasta. Na wierzchu ułożyć drugie ciasto. Posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

Czytaj dalej