Rozpuść masło na patelni na kuchence. Dodaj pokrojone banany. Posypać cukrem waniliowym i wymieszać. Smaż na małym ogniu przez 10 minut. Następnie do pojemnika wrzucamy banany i miksujemy blenderem ręcznym. Puree bananowe przekładamy do osobnej miski i zalewamy mlekiem. Dokładnie wymieszaj trzepaczką.
Następnie dodać skondensowane mleko i wymieszać. Wymieszaj mieszaninę za pomocą miksera ręcznego. Dodać skrobię i wymieszać trzepaczką. Do osobnej miski wlać krem. Ubić pianę mikserem. Na patelnię wlać krem bananowy. Mieszaj, aż mieszanina zgęstnieje.
Następnie krem przelać do miski i równomiernie rozsmarować.Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw do ostygnięcia. Ostudzoną śmietankę przekładamy do czystej, głębokiej miski i mieszamy trzepaczką. Do śmietany wlać ubitą śmietanę i wymieszać szpatułką. Krem przełożyć do formy na ciasto umieszczonej na talerzu i wypoziomować (dno formy wyłożyć folią).
Włóż krem do lodówki i poczekaj, aż stwardnieje. Po wyjęciu z lodówki odwróć formę i usuń folię. Usuniemy krawędzie formy. Udekoruj ciasto bitą śmietaną za pomocą rękawa cukierniczego. Na koniec posypujemy czekoladą i podajemy.