Prosty przepis na aromatyczne serowo ziołowe bułeczki. Idealnie nadadzą się na drugie śniadanie i jako przekąska podczas imprezy.

Bierzemy się za wyrabianie ciasta. Do miski składamy jogurt, wodę, olej, oraz MIX z cytryną, uzupełniamy białkiem, łapiemy się za trzepaczkę i uzyskujemy z przyjemnością gładką jedwabistą masę. Do uzupełnienia przesiana mąka z proszkiem do pieczenia, mieszając delikatnie nadajemy formę i składnie, dodając stopniowo roztopione i schłodzone masło.

Po wszystkim przykrywamy bawełnianym ręcznikiem, dając mu odpocząć na 10 minut, Puentą zgrabną, nim się myślami odnalazłeś zaistniało ciasto.

Zabierz się za nadzienie, zioła dodaj do serka i mieszając obserwuj uważnie co się z tym dzieje.  Przyszły wypiek po upływie określonego czasu uformuj w wałek, równomiernie w następstwie dzieląc go na kawałek nadaj im formę planet.

Następnie każdą wykonaj cienki placek. Zrób jedno nacięcie od połowy, umieść obok niego nadzienie i zawijaj ciasto zgodnie z ruchem wskazówek zegara.