Mleko podgrzej, a następnie, wymieszaj wraz z cukrem. Do mleka dodaj suche drożdże i razem wymieszaj wszystko. Odstaw na kilka minut. Mąkę przesiej i wymieszaj ja razem ze solą.
Oba jajka rozbij. Oddziel jedno żółtko od białka i przełóż do osobnego pojemnika, następnie przykryj folią. Pozostałe jajka roztrzep, używając widelca i dodaj je do wcześniej przygotowanych drożdży. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Dodaj roślinny olej do naszej drożdżowej mieszanki i jak wcześniej wymieszaj dokładnie. Pośrodku mąki utwórz zagłębienie. Wlej do niej mieszankę. Mieszaj widelcem, aż uzyskasz gładką masę.
Dodaj teraz 3 łyżki masła (musi być miękkie) i wszystko zagniataj rękoma, aż ciasto będzie elastyczne. Uważaj! Ciasto nie może kleić się do rąk. Przełóż ciasto do miski głębokiej, przykryj spożywczą folią i odczekaj około 30 minut.