Do miski dodać mąkę, jajka, cukier – wymieszać. Następnie stopniowo dodawaj płynne składniki. Dokładnie wymieszaj, aby uzyskać jednolitą masę. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście ułóż dowolne owoce. Doskonałe są też bardziej kwaśne jagody – ja wybrałam borówki.
Ciasto doskonale komponuje się także z truskawkami, porzeczkami. Do nadzienia twarogowego wystarczy wymieszać twarożek z jajkiem i dosłodzić do smaku. Do twarogu zazwyczaj dodaję 1-2 łyżki kwaśnej śmietany, ale oczywiście to już zależy od Was. Łyżką układamy nadzienie serowe pomiędzy owocami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Czas pieczenia wynosi około 30-35 minut. Polecam obserwować bąbelki, gdyż każdy piekarnik piecze inaczej. Na koniec możemy posypać cukrem pudrem.