Do miski wlać ciepłe mleko, ciepłą wodę, sól i suche drożdże. Dobrze wymieszaj trzepaczką. Dodać 2 jajka, biały jogurt, mąkę pszenną. Zagnieść zwarte ciasto i pozostawić do wyrośnięcia pod ręcznikiem na 2 godziny. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, pokroić na 2 części. Z każdej części wytnij około 5 kawałków tej samej wielkości.
Każdy kawałek rozwałkować, posmarować miękkim masłem lub wypełnić nadzieniem (może być słodkie lub słone). Na warstwę masła możemy położyć np. kawałki sera i zawinąć w rulon. W misce wymieszaj 50 g miodu ze 150 ml wody. Zanurzaj każdą bułkę w tym sosie.
Następnie zawińmy go w sezam i ułóżmy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze możemy wyciąć siatkę, aby uzyskać jeszcze piękniejszy wygląd. Piec w temperaturze 180°C przez około 25 minut. Wszystko gotowe.