Przepisy kulinarne Pyszne bułeczki z mąki migdałowej – Znikają ze stołu w kilka chwil On lip 29, 2024 2 214 Dziś gotujemy coś naprawdę niesamowitego! Mam dla Was przepis, który z pewnością Wam się spodoba. Jest prosty do wykonania, a smakuje wyśmienicie. Składniki: 75 g mąki migdałowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli 1/3 łyżeczki suszonego czosnku w proszku 170 g sera 1 łyżka pełnotłustego jogurtu greckiego lub twarogu 1 jajko Trochę koperku 30 g masła (wstępnie stopionego) 1 ząbek czosnku Olej roślinny Przygotowanie: W misce wymieszaj mąkę migdałową, proszek do pieczenia, sól i suszony czosnek. Dodaj ser i jogurt grecki lub twaróg, a następnie podgrzewaj mieszankę, aż ser się rozpuści. Dodaj jajko i dobrze wymieszaj. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki migdałowej. Nasmaruj ręce olejem roślinnym i uformuj kulki z ciasta, a następnie lekko je spłaszcz. Wierzch przykryj pergaminem i piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 6 minut. Następnie zdejmij pergamin i piecz jeszcze przez 6 minut. W międzyczasie przygotuj masło czosnkowe: rozpuść masło, dodaj do niego drobno posiekany czosnek, koperek i szczyptę soli. Po upieczeniu bułeczek posmaruj je masłem czosnkowym. To jest coś niesamowitego z innej planety! Smak jest naprawdę wyjątkowy.