Obierz ziemniaki, a następnie zetrzyj je na tarce o dużych oczkach. Umieść je w misce z zimną wodą. Polędwicę pokroić w cienkie plastry. Następnie rozbić je tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Przełóż ziemniaki do miski i odsącz je. Wymieszaj razem startą cebulę, sól i pieprz, 2-3 łyżki mąki, 3 jajka i dobrze wymieszaj.
Upewnij się, że masz osobną miskę na jajka. Dodaj do niej kolejne 2 jajka, a następnie za pomocą widelca zrób z nich jajecznicę. Wlej olej na patelnię. Gdy olej się rozgrzeje, ułóż na nim warstwę przygotowanych ziemniaków. Następnie posmaruj mięso jajkiem.
Na koniec połóż ziemniaki na wierzchu. Smażyć z obu stron przez około 2 minuty.
Aby odsączyć nadmiar tłuszczu, ułóż placki na papierowych ręcznikach. Naleśniki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec naleśniki przez 20-25 minut w temperaturze 180C.