Jeśli chcesz, aby Twoja rolada była soczysta, lepiej użyć całego kurczaka niż filetów. Następnie pokrój kurczaka na małe kawałki i oddziel mięso od kości. Skórę i tłuszcz można pozostawić na miejscu.
W tym przepisie pokażemy, jak przygotować to danie, używając tylko kilku podudzi. Można jednak użyć większej ilości mięsa. Danie to można przyrządzać w dużych ilościach. Jest pyszne! Nic Ci nie zostanie.
Kurczaka posolić, pokroić na małe kawałki. Na wierzchu ułożyć cienkie ząbki czosnku. Lekko posypać cukrem. Przykryj kurczaka folią spożywczą i rozbij go tłuczkiem. Posmarować kawałki kurczaka odrobiną musztardy. W osobnej misce wymieszaj zieleninę, cebulę, ząbki czosnku i masło. Następnie dodać do niej orzechy.
Wszystko dobrze wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę. Przygotować folię. Nasmarować folię masłem, a następnie dodać do niej kawałki kurczaka i wymieszaną masę. Całość zawiń w folię. Roladę można przyrządzić na wiele sposobów. Roladę można przyrządzić w garnku, na patelni lub w piekarniku.