Ten szybki i łatwy przepis na szarlotkę jest idealny dla niespodziewanych gości. Gotowa w 5 minut. Smakuje wybornie

To pyszne ciasto świetnie nadaje się do herbaty lub kawy. Jest szybkie i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • 3 jabłka
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 180 ml mleka
  • 300 g mąki pszennej
  • 80g masła
  • 150g cukru

Jak przygotować:

Wymieszaj razem cukier i jajka. Roztop masło. Połącz mleko i roztopione mleko. Połącz mąkę i proszek do pieczenia.

Wszystkie składniki oprócz jabłek powinny być połączone. Wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz jednolitą konsystencję.

Obierz i umyj jabłka. Można je pokroić na małe kawałki. Wymieszaj ciasto z jabłkiem. Rozgrzej piekarnik do 180°C Nasmaruj masłem blachę do pieczenia i rozprowadź na niej ciasto. Piec ciasto przez około 30-35 minut, gdy piekarnik się rozgrzeje.

Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Możesz nadać ciastu lepszy smak, dodając do jego powierzchni cukier puder. Smacznego!