Pyszne ciasto bez pieczenia: kusi wyglądem, smakuje wybornie. Moje ulubione na każdym przyjęciu

Ten przepis na deser jest pyszny i prosty do wykonania. Jego przygotowanie zajmuje tylko 30 minut.

Nie trzeba nawet piec żadnego ciasta! Dzięki temu jest to idealny deser do popołudniowej kawy.

Do przygotowania deseru potrzebne będą następujące składniki

  • Długie biszkopty i mleko do nasączenia,
  • 1 budyń waniliowy,
  • 500 ml mleka
  • Cukier według upodobań
  • 500ml śmietanki 30 lub 36%

Polewa:

  • 100ml śmietanki 30%
  • tabliczka ciemnej czekolady

Przygotowanie deseru

Przygotuj mniejszą formę do pieczenia, najlepiej jednorzędową. Umieść herbatniki w mleku, a następnie rozłóż je równomiernie na blasze do pieczenia.

Ugotować budyń zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Wylać go na herbatniki i pozostawić do ostygnięcia.

Śmietanę należy ubić i wylać na budyń. Rozprowadzić ją równomiernie. Następnie ułożyć kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w mleku.

Czekoladę zalać śmietaną i wymieszać. Podawać z filiżanką gorącej, świeżej kawy.

Smacznego!