Gulasz z piekarnika jest pyszny – wystarczy wyłożyć wszystkie składniki na blachę i cieszyć się wspaniałym smakiem. Przepis.

Ten gulasz jest tak łatwy do zrobienia z przepisu mojej mamy. Wszystko, co musisz zrobić, to umieścić składniki na blasze do pieczenia i upiec go.

Gulasz można zrobić na wiele sposobów, dzięki czemu jest to pracochłonne, ale pyszne danie. Ten przepis jest idealny dla zapracowanych gospodyń domowych, ponieważ jest tak prosty. Możesz go wypróbować!

Będziesz potrzebować następujących składników do przygotowania gulaszu

  • 1,5 kg wołowiny lub wieprzowiny
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 duże cebule
  • 2 kostki bulionowe wołowe
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 2 kawałki drobno pokrojonej zielonej papryki
  • 1 słoik pasty pomidorowej
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 3 łyżki słodkiej papryki
  • 3 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1,5 litra wody
  • majeranek, sól i pieprz czarny mielony według uznania;
  • Groszek i marchewka wedle uznania

Instrukcja przygotowania krok po kroku

Mięso umyć i posiekać. Następnie posiekać cebulę.

Upiecz blachę lub naczynie do pieczenia. Dodaj do niej mięso mielone, cebulę i czosnek. Wymieszaj z przyprawami i wodą.

Przykryj naczynie pokrywką. Piec potrawę w piekarniku w temperaturze 180°C przez 90 minut.

Gulasz możesz podawać z makaronem, ziemniakami, pieczywem lub innymi ulubionymi dodatkami. Gotowe!