Pyszna nalewka z imbiru – pomaga mi w bólu głowy i stawów – łatwa w przygotowaniu, super przepis

Niezastąpiona nalewka z imbiru

Nalewka, którą dzisiaj Wam zaprezentuję jest niezawodna w swoich właściwościach łagodzących ból głowy i bóle stawów, a jej przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie! Jeśli poczułeś chęć wypróbowania mojej nalewki to zaczynajmy 😉

Przyjrzyjmy się głównemu składnikowi nalewki. Każdy z nas zapewne dobrze zna korzeń imbiru i jego prozdrowotne właściwości. Jest to chyba najbardziej uniwersalny środek leczniczy. Na co dzień wykorzystujemy go wspomagając odchudzanie, niwelując problemy trawienne czy rozwiązując problem braku apetytu.

Imbir jest jedną z najstarszych roślin uprawianych do celów medycznych.

Pierwsze zapiski o nim pochodzą sprzed 3 tysięcy lat. W starożytności nalewka imbirowa była znana jako środek pomagający w walce z bólem głowy i bólami stawów. W późniejszych czasach ze względu na jej szeroką gamę prozdrowotnych zalet zaczęto stosować ją w medycynie.

Jest doskonałym antybiotykiem naturalnym, środkiem o charakterze wykrztuśnym, a także środkiem napotnym i przeciwzaparciowym. Dodatkowo roślina pomoże nam rozgrzać się i złagodzić objawy przeziębienia.

Zdecydowanym plusem imbirowej nalewki jest to, że możemy samodzielnie przygotować ją w domu. Jednakże, zanim zdecydujesz się na jej spożycie warto zasięgnąć porady lekarza czy na pewno jej spożycie nie wywoła u Ciebie żadnych negatywnych skutków.

Po takim wstępie już na pewno nie możecie doczekać się przygotowania tak uniwersalnej nalewki!