Ziemniaczane kotleciki z przepisu teściowej. Smaczne i szybkie w przygotowaniu. Domownicy zjedli wszystkie

Moja teściowa to niesamowita gospodyni. Gdy tylko spróbowałam jej kuchni, zakochałam się w niej.

Dziś korzystam z wielu jej przepisów i pragnę podzielić się z Wami jednym z nich. Wy także pokochacie jej przepyszne kotleciki ziemniaczane – sami sprawdźcie!

Robiąc te kotlety, podchodzimy do sprawy bardzo ekonomicznie i nie marnujemy jedzenia. Dlaczego? Ponieważ możemy wykorzystać tłuczone ziemniaki, które nie zostały zjedzone dnia poprzedniego.

Co będzie nam potrzebne?

  • 6-7 małych ziemniaków
  • 70 g twardego sera
  • cebula
  • sól do smaku
  • bułka tarata
  • olej do smażenia
  • 20 g masła

Przygotowanie:

W osolonej wodzie ugotuj ziemniaki. Po ugotowaniu odcedź i pozostaw do ostygnięcia. Możesz także wykorzystać ziemniaki, które pozostały po ostatnim obiedzie.