Do ciepłego mleka dodaj drożdże, łyżkę cukru oraz dwie łyżki mąki. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw na chwilę.
Pozostałą mąkę przesiej do miski, wsyp resztę cukru i sól, dodaj ubite jajko oraz wcześniej przygotowaną mieszankę. Wszystkie składniki zagniataj. Na koniec dodaj masło i ponownie zacznij zagniatać, aż masło dobrze się połączy. Odstaw zagniecione ciasto na godzinę.
Po upływie godziny ciasto podziel na 12 części, z każdej zrób kulkę i przykryj je ręcznikiem, pozostawiając na 10 minut. Każdą z wcześniej uformowanych kulek rozwałkuj. Ciasto powinno być wałkowane wzdłuż, na długość nieco większą niż dłoń.
Na brzegu rozwałkowanych kulek połóż po łyżce dżemu i zlep krawędzie, by nie wyciekł. Na drugim brzegu zrób cztery nacięcia i zacznij formować rogaliki.
Zawinięte rogaliki ułóż na, pokrytej papierem do pieczenia, blaszce i pozostaw na 15-20 minut.
Po tym czasie posmaruj wszystkie rogale ubitym jajkiem i posyp je sezamem (może być cukier lub mak).