Ryba pod pierzynką: kiedy serwuję je na stole, rozmowy ustępują. Szybki i efektowny przepis

Choć wiele osób uwielbia mięso, w ostatnim czasie coraz bardziej popularna staje się jego klasyczna alternatywa – ryby.

Są nie tylko smaczne, ale również naprawdę zdrowe, nie mówiąc o tym, że pozwalają wzbogacić domowe menu i poszerzać smakowe horyzonty. Poniżej przedstawiamy prosty, szybki i jakże efektowny przepis na rybę pod pierzynką, czyli pomysł na pyszny obiad!

Składniki potrzebne do przygotowania ryby pod pierzynką:

  • ryba (łosoś) – ok. 1kg (najlepiej płat, filet)
  • 1 średnia cebula
  • 200g majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g mozarelli
  • 50g innego, twardego sera
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania: