Niestety, okazuje się, że nie każdy produkt pozostaje świeżym, gdy włożysz go do lodówki. Niektóre z nich, jest niebezpiecznie w niej przechowywać, ponieważ nie wszystkie odżywcze składniki zawarte w produktach spożywczych mają możliwość wytrzymać w tak niskich temperaturach.
Jeżeli jesteś ciekawa, jakie to są produkty, zapraszamy do przeczytania naszego artykułu! Oto lista pięciu najczęściej spotykanych produktów, jakie znaleźć można w naszych domowych lodówkach, chociaż nie powinno ich tam być.
Cebula ma to do siebie, że można przechowywać ją przez długi czas, jednak trzeba to robić w odpowiednich do tego warunkach. Najlepszym sposobem jest trzymanie jej w sposób taki jak ziemniaki, czyli suchym, chłodnym miejscu (najlepiej spiżarni).
Jednak pamiętaj, żeby obu tych produktów nie przechowywać razem. Ziemniaki są produktem, który uwalnia gaz a ten z kolei, może wpłynąć na szybsze zepsucie się cebuli, dlatego powinnaś oba produkty odseparować od siebie (przechowywać np. na innych półkach).